Nou! Am deschis in Cluj-Napoca clinica de chirurgie oftalmologică VEDIS. Vă oferim mai jos cateva repere:

Recepția și sala de așteptare ale clinicii de chirurgie oftalmologice.
Sala de operații, dotată cu microscop oftalmologic de ultimă generație LuxOR LX3, optimizat pentru productivitate.
Tehnologia ILLUMIN-i® transformă radical microscoapele cu fascicul de focalizare. La cele tradiționale, obiectivul este poziționat sub sursa de lumină, astfel încât fasciculele luminoase se îngustează până spre un punct mic. Dar cu tehnologia propriu-zisă ILLUMIN-i®, obiectivul este poziționat deasupra sursei de lumină, astfel încât fasciculele luminoase rămân aproape paralele. Acest design inovator oferă:
  • Un câmp de iluminare extins, cu o zonă de reflexie a luminii roșii de 6x mai mare și mai stabilă
  • Stabilitatea mai mare a reflexiei luminii roșii în timpul mișcării ochilor pacientului
  • Vizualizare rapidă în fiecare fază intraoperatorie
Cabinetul de investigații ale diferitelor afecțiuni oculare - glaucom, cataractă, boala maculară, alte afecțiuni retiniene, dotat cu cea mai modernă aparatură de oftalmologie in folosul pacientului.
Operația de cataractă este procedura de îndepărtare a cristalinului ochiului dvs. și în majoritatea cazurilor, înlocuirea ei cu o lentilă artificială. În mod normal, cristalinul ochiului este transparent, asigurand focalizarea imaginii pe retină. O cataractă determină ca lentila ochiului să devină tulbure, ceea ce vă va afecta în cele din urmă vederea.
Pe cât de înspăimântător poate fi diagnosticul de cataractă, chirurgia modernă a cataractei poate să restabilească vederea pierdută și de multe ori, poate reduce chiar dependența de ochelarii de vedere. Majoritatea cataractelor sunt asociate cu procesul de îmbătrânire și sunt comune printre românii mai în vârstă. Printre alte cauze principale ale cataractei regăsim expunerea excesivă la raze ultraviolete, diabetul zaharat, tratamentul cronic cu corticosteroizi, factorii genetici.